Hur har COVID-19 förändrat konsumtionsbeteende i butik?

Covid-19 har påverkat våra vanor att handla mer än någon tidigare teknologisk utveckling . Detaljhandlare måste nu säkerställa förhållanden för både kunder och anställda, samtidigt uppfylla konsumenternas förväntningar och generera intäkter.
Momentet att gå och handla har blivit omständligare, p.g.a. Covid-19, så kan detta leda till att konsumenter vill förenkla sitt handlande och det skall gå snabbare.

COVID-relaterade begränsningar kommer att finnas kvar på kort sikt och möjligen vara kvar tillräckligt länge för att tvinga fram en våg av innovationer när nuvarande system anpassas till det nya normala.
Under de kommande åren kommer förändringar vi ser nu att bli mer sofistikerade och mer permanenta: saker som enkelriktad gångar, tydligare markeringar, fysiska hinder och liknande.

För att kunna konkurrera, kan konventionella stormarknader behöva införa nya modeller som flyttar tonvikten mot upplevelsevärdet utan att kompromissa med bekvämligheten eller säkerheten. Vi kanske behöver leta i det förflutna för inspiration, där shoppare besökte specialbutiker som slaktare eller bagare separat. I en livsmedelsmiljö kan den typen av specialiserade tjänster vara i centrum medan förpackade varor hämtas på baksidan av affären. Detta skulle minska trafiken genom butiken och underlätta sociala distansering genom en kombination av fysisk design och teknik.

Tidiga ansträngningar för att kontrollera butiksnavigering, med t.ex. envägsskyltar som shoppare ofta ignorerar, kan ersättas med mer effektiva märkningar och responsiv teknik.